Перейти на сайт "Просвещение"

 

Розбір 34 розділів Буття
 

Головна сторінка

Світлий Сатанізм  

Біблейська правда

Контакти

Перейти на русскоязычную версию этой страницы

Розділ 1

"Напочатку  Бог створив Небо та Землю" (Буття. 1:1)  - цими словами починається книга "Буття" - перша книга в Біблії. До цього у Всесвіті нічого не було: ні зірок, ні світла, та і самої Вселеної, мабуть, - і не існувало.

Коли ж стався акт творіння? Єврейські тлумачі називають точну дату: 7 жовтня 3761 року до н.е. Інші дослідники пропонують іншу дату - 5509 рік до н.е. Цієї ж дати дотримувалися і староруські літописці, відлічуючи роки від Створення світу. Згідно цьому рахунку, зараз на дворі повиннен бути 7500 -т років (на момент написання цього розділу - 7516 рік від Створення світу - 2007 від Р.Х.). Однак сучасні вчені в цілком не згодні із розрахунками біблеїстов. Планеті Земля вони відводять приблизно 5 мільярдів років, а самій Вселеній - близько 20 мільярдів років. Крім того, на нашій планеті перебувають сліди стародавніх епох: перші організми мешкали багато мільйонів років назад, динозаври жили за сотні тисяч років до наших днів. Можливо, хтосьіз віруючих мені заперечить, що у бога, мовляв, "один день, як тисяча років, і тисяча років, як один день", та як бути із стародавніми стоянками людини, яким десятки (а по деяких, поки ще не підтвердженим даним) - сотні тисяч років?

Ну та гаразд, повернемося до акту Творіння. Що було ДО? Можна із упевненістю сказати лише те, що до цього НЕ БУЛО: до цього не було взагалі НІЧОГО.

>> Коли Блаженного Августина (одного з "Батьків церкви") запитали про те, що робив бог ДО створення світу, Блаженний Августин відповів: "Створював пекло для тих, хто ставить подібні питання"!!!

Бог був один. Сам по собі. Перебував в непроглядній темряві: "Земля ж була безвидна і порожня, й пітьма над безоднею, і Дух Божий носився над водою". (Буття П 1:2). Світло ж бог створив лише після того, як створив небо і землю: "І сказав Бог: «Хай станеться світло!» І сталось світло. (Буття 1:3). До речі, природа світла, котре створив бог в третьому вірші першого розділу Буття нам невідома, бо Сонце і зірки (джерела потоку енергії, що іменуються "світлом"),  бог створив значно пізніше: лише на четвертий день -  І сказав Бог: «Нехай будуть світила на тверді небесній для відділення дня від ночі, і нехай вони стануть знаками, і часами умовленими, і днями, і роками. І нехай вони стануть на тверді небесній світилами, щоб світили над землею». І стало так. І вчинив Бог обидва світила великі,- світило велике, щоб воно керувало днем, і світило мале, щоб керувало ніччю, і щоб відділювали світло від темряви. І Бог побачив, що це добре." (Буття. 1:14-19).
 

Тим часом слід зауважити, що день і ніч існували, згідно Біблії, і до створення Сонця: кожен акт творіння названий "вдень", і закінчується словами "І був вечір, і був ранок.." (Буття. 1:5,8,13 і т.п - див. по тексту).

Тим не менше, пояснення цим словам Біблії існувало в вчених аж до сімнадцятого століття нашої " просвіченої" епохи:

>> Стародавні учені, для яких Біблія була непорушною істиною, тлумачили цей феномен таким чином: сонце не випромінює, а пропускає світло. Світло ж існує саме по собі, не залежно від Сонця. Цієї теорії дотримувався навіть Рене Декарт, чий системою координат ми до цих пір користуємося в школі.

До речі, небо, згідно з представленням авторів Біблії, було твердою півсферою, а Земля - плоскою, як коло: «І небо сховалося, згорнувшись, немов той сувій пергаменту» (Откр. 6:14), "а небо, як звій книжковий, буде звинене" (Іс. 34:4). «Він Той, Хто сидить понад кругом землі... Він небо простяг, мов тканину тонку, і розтягнув Він його, мов намет на мешкання (Іс. 40:22). Саме за спробу розбити і спростувати ці помилки, в 1600 році був спалений на багатті Джордано Бруно, а Галілей був змушений одректися від своїх переконань, аби зберегти собі життя. Обидва великі астрономи стверджували, що Земля - кругла куля, а сонце і планети обертаються по орбітах, чим порушували церковні канони.
 

Цікаво так само звернути увагу на те, що рослини, які, як відомо, не можуть жити без сонячного світла, були створені богом раніше Сонця:  "І сказав Бог: «Нехай земля вродить трау, ярину, що насіння вона розсіває, дерево овочеве, що за родом своїм плід приносить, що в ньому насіння його землі». І стало так. І земля траву видала, ярину, що насіння розсіває за родом її, і дерево, що приносить плід, що насіння його в нім за родом його. І побачив Бог, що добре воно. І був вечір, і був ранок,- день третій". (Буття. 1:11-13).

Створивши звірів (Буття. 1:24-25), бог взявся за створіння людини:

"І сказав Бог: «Створімо людину за образом Нашим, за подобою Нашою, і хай панують над морською рибою, і над птаством небесним, і над худобою, і над усею землею. І над усіма усім плазуючим, що плазує по землі» І  Бог на свій образ людину створив, на образ Божий її Він створив, як чоловіка та жінку створив їх. І І поблагословив їх Бог, і сказав Бог до них: «Плодіться й розмножуйтеся, і наповнюйте землю, оволодійте нею, і пануйте над морськими рибами, і над птаством небесними, і над кожним плазуючим живим на землі!» І сказав Бог: «Оце,  дав Я вам усю ярину,що розсіває насіння  ,що над всій землі, і кожне дерево, що на ньому плід деревний, що воно розсіває насіння, - нехай буде на їжу це вам! І земній усій звірині і всьому птаству небесному, і кожному, що плазує по землі, що душа  в ньому жива, - уся зелень яринна на їжу для них.» І стало так.  І побачив Бог усе, що вчинив. І ото – вельми добре воно! І був вечір, і був ранок: день шостий". (Буття1:26-31).

Начеб все чудово, ТА: я прохаю вас звернути увагу на такі два вірші;

26:"І сказав Бог: створімо...". Чому бог говорить в множині, ніби звертаючись до когось ще? Насправді він ні до кого не звертається. Якщо підійти до оригінального єврейського тексту, то тут слово "бог" - це переклад з єврейського слова "Елохим", що означає "боги", тобто множина слова "бог". Іншими словами, виходить, що бог говорить сам із собою в множині. Тут можуть бути два пояснення: 1) бог звертається до ангелів, 2) бог - трійця звертається до інших двох членів трійці. Та обидві ці версії опиняються на перевірці не життєздатними: 1) вчення про ангелів було створене євреями пізніше, в той час, коли вони увійшли до складу персидської імперії, де була поширена дуалістична світоглядна філософія. Під час написання "Буття" вплив персів був малий значимий на євреїв. 2) Три обличчя св. трійці спілкуються між собою, і проводять спільними зусиллями акт творіння... Чудове пояснення, та є одне АЛЕ: євреї не визнавали ідеї трійкової бога. Ідея трійці була висунута вперше християнами, через багато століть після написання книг Старого завіту... Залишається лише визнати, що єврейські племена на початкових етапах свого існування сповідали політеїзм (многобожжя), і в Старому завіті ми стикаємося із пережитками цього самого політеїзму.

Ось другий вірш, на якому я хотів би загострити вашу увагу:

27: " І  Бог на свій образ людину створив, на образ Божий її Він створив, як чоловіка та жінку створив їх. ". Це що ж виходить: людина створена гермафродитом?  І... Чи була ця людина - гермафродит Адамом? Адже Адама Господь створив лише потім - в другому розділі Буття (див. Буття 2:7), а Єву - і того пізніше (див. Буття 2:21-25)? Втім, "Адамом" можна назвати будь-яку людину, адже само слово "Адам" перекладається з єврейського, як "людина".

Ну та гаразд, залишимо ці питання для "самостійного вивчення", і звернімося до наступного розділу "Буття".
 

(все цытаты из библии украинской взяты из  "БІБЛІЯ або КНИГИ СВЯТОГО ПИСЬМА СТАРОГО І НОВОГО ЗАПОВІТУ"  Видання Місійного Товариства "НОВЕ ЖИТТЯ УКРАЇНА, Кемпус Крусейд фор Крайст" Київ, Україна 1992

 

 

 

 

 

 

 


Translated into Ukrainian by Dementor and 13Alik666

Hosted by uCoz